csirkemell kockák Simbali módra - újra
Címkék: banán hagyma szójaszósz curry gyömbér kukorica csirke hús
2010.11.04. 08:30
Volt már, aki hitetlenkedet a hozzávalók hallatán, de eddig még mindenkit sikerült meggyőzni. Ez is az ünnepi repertoárban van, aminek nincs különösebb oka, egyszerűen így alakult. Talán azért, hogy a sertés (camambertes szűzérmék) és a marha (tárkonyos borjúraguleves) mellett a szárnyasok is képviseltessék magukat a menüben...
Fél kiló csirkemellet picikre felkockázunk és
szójaszószban pácoljuk, majd tetszőleges idő múlva forró serpenyőben, kis adagokban hirtelen megsütjük.
A ragu:
két fej hagymát durva kockákra vágunk és
olajon elkezdjük pirítani.
Sózzuk,
szójaszósszal meglocsoljuk,
friss gyömbért reszelünk rá,
curryvel megszórjuk,
citromlé és méz jöhet méghozzá, ízlés szerint. Ezután hozzáöntünk
egy kukoricakonzervet, majd hozzáadunk
egy (vagy kettő) nagy banánt felkockázva. Kis ideig még együtt pároljuk a hozzávalókat, majd hozzá keverjük a korábban megsütött húst is. Még egy kicsit rotyogtatjuk, szükség esetén fűszerezzük. Sima párolt rizzsel szoktuk enni.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.