Milyen jó is az, hogy a kolleganőimmel nem csak szakmai dolgokról beszélgetünk, hanem arról is, hogy ki mit evett, főzött a hétvégén... :) Így merült fel a fokhagymás sajtkrémleves ötlete is. Aztán hazajövök és mit találok a hűtőszekrényben? Mindenféle sajt maradékokat. Innen már nem volt kérdés a napi menü leves része.
3 dkg vajon egészen világosra pirítok
3 dkg lisztet, belereszelek
1-2 gerezd fokhagymát, majd felöntöm
1.5 dl tejszín,
1.5 dl tejföl,
2 dl tej valamint
5 dl víz keverékével. (Az arányokon nyugodtan lehet változtatni) Folyamatos kevergetés közben beledobtam
1 leveskockát, majd
15 dkg (tetszőleges) sajtot, amit előzőleg lereszeltem. Fűszereztem
sóval, borssal, szerecsendióval.
Pirított kifli karikákkal kínáltam.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
gbsz · http://www.gabojsza.hu/ 2010.11.06. 09:33:56
3 dkg vajat, majd felöntöm..."
A második vaj adag szerintem liszt akart lenni:-)
és hol van benne a fokhagyma?
Én is tegnap reszeltem le egy rakás maradék sajtot, nálam sajtszósz készült belőle spagettihez. Kár, hogy nem tegnap találtam rá a levesedre, inkább azt csináltam volna a sajtmaradékból:-)
eszterlánc21 · http://eszterlancfoz.blog.hu 2010.11.07. 08:16:23
és azért a sajtszószos spegetti se rossz :)