Utazásom miatt megint előre kellett főznöm. A fagyasztóban találtam egy sertéscomb darabot, így első gondolatom a brassói volt, de aztán valahogy nem volt kedvem hozzá. Eszembe jutott, hogy a múltkor valami gombás-baconös ragut hoztam össze, de gomba épen nem volt itthon. Néhány percig tépelődtem megint, mivel is lehetne egy kicsit változatosabbá tenni a a menüt, mire a hentes módon elkészítés ugrott be. Csakhogy az uborkás ragu már egyszer nem jött be... Viszont a mustáros flekken, az menő! Így lett ezúttal a sertéshús mustáros, hagymás, baconös... (arra pedig igen kíváncsi lennék, hogy vajon milyen képet vághattam, míg mindezeket végiggondoltam a konyhában álldogálva)
A fénykép eléggé kutyafuttában készült és este, de az ízek elképzeléséhez talán nem is fontos ezúttal...
10 dkg bacont vékony csíkokra vágunk és egy serpenyőben sütni kezdjük. Hozzá adunk
2 fej szintén csíkokra vágott hagymát, majd reszelünk bele
2-3 gerezd fokhagymát. Rádobjuk az
1 kg vékony csíkokra vágott sertés combot is, majd
sózzuk, borsozzuk és
1 nagy evőkanál mustárral ízesítjük. Fedő alatt saját levében pároljuk, majd zsírjára sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.