lebbencs leves

Címkék: leves magyaros

2010.12.14. 08:30

A férjem egyik kedvenc levese, szintén inkább gyerekmentes ebédekre...

2-3 dkg szalonnát felkockázunk és kisütjük a zsírját (továbbiakban az odaégést elkerülendő a pörcöket illene kivenni, de én nem szoktam) és jó alaposan megpirítunk rajta

7-8 dkg összetördelt lebbencs tésztát. Tényleg meg is kell pirulnia! Mikor már majdnem rendben van a tészta, akkor teszek bele

fél fej hagymát apróra vágva, majd

1 kiskanál pirospaprikát és náhány kavarás után felöntöm vízzel.

Sózom, beledobok

egy darabka paprikát,

(ha van kéznél friss, érett, vagy kimaradt hámozott paradicsom, akkor abból is egy felet),

egy csokor petrezselyem zöldet és

kb 20 dkg krumplit vékonyabb szeletekre vágva,

majd készre főzöm.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr1002499722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása