A férjem egyik kedvenc levese, szintén inkább gyerekmentes ebédekre...
2-3 dkg szalonnát felkockázunk és kisütjük a zsírját (továbbiakban az odaégést elkerülendő a pörcöket illene kivenni, de én nem szoktam) és jó alaposan megpirítunk rajta
7-8 dkg összetördelt lebbencs tésztát. Tényleg meg is kell pirulnia! Mikor már majdnem rendben van a tészta, akkor teszek bele
fél fej hagymát apróra vágva, majd
1 kiskanál pirospaprikát és náhány kavarás után felöntöm vízzel.
Sózom, beledobok
egy darabka paprikát,
(ha van kéznél friss, érett, vagy kimaradt hámozott paradicsom, akkor abból is egy felet),
egy csokor petrezselyem zöldet és
kb 20 dkg krumplit vékonyabb szeletekre vágva,
majd készre főzöm.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.