óriás kiflik

Címkék: kelt tészta péksütemény

2010.12.16. 08:30

Míg a marharagu mellet sertepertéltem a konyhában, konyha környékén, volt időm egy kis péksütemény sütésre is. Annál is inkább, mert a sütő mellett állni még mindig több hangulatom volt, mint kimenni a hidegbe bevásárolni...

És mint sokan, akik immár jórészt az internetről sütünk, főzünk, én is Limarához fordulok elsőként, ha kenyérfélék sütéséről van szó. Ő ezt a kiflit a karácsonyi mákos gubához ajánlja, de nekünk nagyon megfelelt egy hétköznap estére is.

 

60 dkg lisztet,

1 cs szárított élesztőt (vagy 2 dkg frisset),

1 evőkanál cukrot,

2 dl tejet,

1.5 dl vizet,

7 dkg puha vajat,

1 teáskanál sót összegyúrunk, langyos helyen kelesztjük, majd átgyúrjuk és nagyobbacska "hasábokat" formázunk. Nekem 9 darab sikeredett (ezek készen kb 10 dkg-osak lettek). Még egyszer kelesztjük, majd 200 fokon gőzös sütőben megsütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr322506185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása