Míg a marharagu mellet sertepertéltem a konyhában, konyha környékén, volt időm egy kis péksütemény sütésre is. Annál is inkább, mert a sütő mellett állni még mindig több hangulatom volt, mint kimenni a hidegbe bevásárolni...
És mint sokan, akik immár jórészt az internetről sütünk, főzünk, én is Limarához fordulok elsőként, ha kenyérfélék sütéséről van szó. Ő ezt a kiflit a karácsonyi mákos gubához ajánlja, de nekünk nagyon megfelelt egy hétköznap estére is.
60 dkg lisztet,
1 cs szárított élesztőt (vagy 2 dkg frisset),
1 evőkanál cukrot,
2 dl tejet,
1.5 dl vizet,
7 dkg puha vajat,
1 teáskanál sót összegyúrunk, langyos helyen kelesztjük, majd átgyúrjuk és nagyobbacska "hasábokat" formázunk. Nekem 9 darab sikeredett (ezek készen kb 10 dkg-osak lettek). Még egyszer kelesztjük, majd 200 fokon gőzös sütőben megsütjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal