Gombalevesből van már fent egy változat, ahogyan én csinálom. Ez pedig a férjem változata, ami szinte egy másik étel, noha elvileg ugyanaz az alaprecept a kiindulás. No meg ez egy kicsit ráérősebben, macerásabban készül. Cserébe isteni. (a véleményemre pedig mindenképpen rátesz…

vörösboros sütemény

Címkék: bor csokoládé sütemény

2010.11.27. 18:10

Ez a sütemény is a németországi tartózkodásom idejéből származik és azóta se nagyon láttam itthon ilyesmit. Mivel a csülökhöz egyébként is kinyitódott egy üveg bor, hát úgy gondoltam süteményügyileg is élek az alkalommal. És igen, jól emlékeztem, a vörösbor aromája a…

Avagy hamis osso buco. Évekig készültem, hogy ezt megfőzöm: borjú lábszár keresztben szeletelve, így középen a velőscsont, körben a szaftos husi, mindez vörösboros, zöldséges mártásban... Jól hangzik, igaz? De nem olyan egyszerű ám keresztben szeletelt borjú lábszárhoz…

Zellerkrémleves

Címkék: leves zeller

2010.11.25. 08:30

Egy újabb a krémleves választékból, ezúttal zellerből. 60 dkg zellert és30 dkg krumplit felkockázunk és2 húsleves kockával ízesített vízben (ha tehetjük, használjunk inkább alaplét!)puhára főzünk.1 dl tejfölt és1 dl tejszínt adunk hozzá és leturmixoljuk. Ízlés…

sárgaborsó főzelék

Címkék: főzelék sárgaborsó

2010.11.24. 08:30

A sárgaborsó is a megosztó ételek közé tartozik, az emberek vagy nagyon szeretik, vagy nagyon nem. Mi a férjemmel nagyon, ellenben a gyerekek a szagát sem bírják. Így aztán ez is gyerekmentes napokra lett száműzve. Érdekes egyébként, hogy bár én alapvetően nem szeretem a…

Az úgy volt... Tehát ebből magyarázkodás lesz. Az ebédhez készített pulykahúsból kimaradt egy maréknyi, amit nem tudtam már megfelelő módon felhasználni. És eszembe jutott, hogy van a mélyhűtőben hasonló mennyiségű és hasonló módon kimaradt borjúhús is. Első gondolatom a…

sajtos csirke csigák

Címkék: sajt bacon csirke hús

2010.11.22. 08:30

Bocsánat, nem csirke, hanem pulyka, csak így jobban hangzott a cím :) De igazából azt hiszem, lényegtelen, pár hete csirkéből csináltam, akkor is jó volt, most is. Az ötlet megint Mágnes Dórától való, akit viszont a Palócprovence ihletett. Én végül is az utóbbi mellett…

süti beállítások módosítása