Készült az elmúlt bő fél évben többször is sertéspörkölt nálunk, de valahogy mindig kimaradt a blogból. Most ez is pótlásra kerül.
A sertéspörkölt nálam így készül.
Sertészsíron (vagy olajon) megpirítok
1 kiskanál köménymagot, majd
1 fej hagymát. Erre dobom rá az
1 kg kis kockákra vágott sertéshúst és fehéredésig pirítom. Ekkor
sózom meg, majd megszórom
pirospaprikával. Teszek hozzá
1 paprikát és
1 paradicsomot (télen lecsót) és a húst saját levében párolom, csak ha nagyon muszáj, akkor öntök még rá egy kis vizet.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.