Bajor hangulatú ebédünk volt, az Aldiban vettem nürnbergi grillkolbászokat és bajor fehér kolbászt. Az igazi persze bajor pereccel lett volna, no de mégiscsak egy hétköznapi ebédről van szó, úgyhogy maradt a krumplipüré. És persze egy kis párolt káposzta...
1 fej hagymát
olajon megpároltam, majd
egy evőkanál cukrot is karamellizáltam rajta. Ezután tettem rá
1 kis fej káposztát vékony csíkokra vágva,
sóztam, borsoztam, köménymagoztam, öntöttem bele
1 dl fehérbort (pezsgő is jó!), belereszeltem
1 almát és fedő alatt időnként megkevergetve készre pároltam. Igény szerint egy kis
borecettel még savanyítható.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.