Az almás sütiket sem bírom kétszer egyformán csinálni... Ez most különösen jó lett, a tészta a belereszelt almától szaftos, puha, a tetején a mandula ropogós. A legbiztosabb mérce pedig az, hogy villámgyorsan fogyott el.
Most vettem észre, hogy a receptből kifelejtettem a zabpelyhet, ami az almából szátmazó nedvességet magába szívja. Eredetileg mazsolát szerettem volna, de az is épp kifogyott... Remélem, még nem késtem el a módosítással :)
8 dkg cukrot és
4 dkg mézet habosra keverünk
1 tojással, majd hozzáadjuk az
1 dk olajat,
1.5 dl tejfölt. Beleszitáljuk az összekevert száraz hozzávalókat, a
20 dkg lisztet,
1 csapott teáskanál szódabikarbónát,
1 púpos teáskanál sütőport, ízlés szerint
fahájat, majd
5 dkg zabpelyhet (vagy mazsolát)
25 dkg reszelt almát.
A tésztát egy 20x30-as kivajazott, kilisztezett tepsibe öntöttem, a tetejét bőven megszórtam
szeletelt mandulával és
kristálycukorral. 180 fokon 1 órát sütötem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.