Annyit hallottam már az utóbbi 1-2 évben a medvehagymáról, de csak most először sikerült hozzájutnom. Most azonban mindjárt fél kilót vettem a piacon - 400 forintért... Úgyhogy már látom a következő napok menüjét: medvehagyma medvehagymával. Kezdtem persze a levessel, bízva abban, hogy krémlevesként ezt a (szó szerint) zöldséget is el tudom adni a családnak. És lőn! Bár a fiam brokkoli ízűnek titulálta, ami nem feltétlenül dícséretet jelent, a többség igen kellemesnek találta. Sőt, legközelebb azt hiszem lehetek bátrabb a töménységet illetően, lehet több a medvehagyma a krumplihoz képest, esetleg csak egy kis liszttel sűrítem majd. Egyébként szándékosan nem fűszereztem túl, kifejezetten a növényke saját ízére voltam kíváncsi.
15 dkg medvehagymát megmostam, felaprítottam és
kevés olajon megfonnyasztottam. Hozzáadtam
kb 15 dkg krumplit is, felöntöttem vízzel,
sóztam, borsoztam és készre főztem. Ekkor
2 dl tejszínnel együtt összeturmixoltam,
szerecsendióval ízesítettem és már tálaltam is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.