Valamikor, régen, mintha már pácoltunk volna kólában húst egy grillezéshez... Vagy csak akartunk? Mindegy is, a mostani ötlet Mágnes Dórától jött. Szerintem a végeredmény egyszerűen zseniális lett, alig tudtam abbahagyni. A gyerekek megették, de nem lettek rajongók, a férjnek pedig nem maradt... Kétség kívül, nem a legegészségesebb ételek közé tartozik a sok mű izé miatt, de néha talán nincs ebből gond. Bár én most hajlok a minél gyakoribb felé :)
A csirkeszárnyak hegyét levágtam (gyűlik az alapléhez való...), a darabokat
sóztam, borsoztam, majd
kólából, ketchupból és piros aranyból (lehet mézet is tenni bele, én azt most kihagytam) álló pácban hagytam állni pár órán keresztül. Aztán, mivel pont belefértek a pároló serpenyőmbe, ebben sütöttem meg őket, egyébként sütőben tetem volna. Eredetileg steak burgonya készült volna hozzá, de végül egyszerű krumplipüré lett. Van ez így néha...
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.