citromos tiramisu

Címkék: édesség citrom mascarpone

2011.05.02. 08:30

Munkásembereknek kell a kalória, így aztán a vakondhálót lerakó majd füvesítő fiúk (férjem, apukám, sógorom) csülökpörköltet kaptak ebédre. Ez után azonban valami könnyű édesség dukál, ezért gondoltam első körben tiramisura, amiből aztán valahogyan mégis citromisu lett. Merthogy én kívántam a citromot... De szerencsére olyan jól sikerült, hogy még a citromért egyébként nem lelkesedő új ismerősünk is lelkesen kanalazta be. A többiek pedig repetáztak is. Hát még, ha egy kis Limoncello is került volna bele...

25 dkg mascarponét és

25 dkg tejfölt habosra keverek

10 dkg cukorral valamint

1,5 citrom reszelt héjával és levével.

2.5 dl tejszínt felverek

1 csomag vaniliás cukorral, majd a mascarponés keverékhez adom.

fél citrom levéból,

1 evőkanál cukorból és

2.5 dl vízből limonádét készítek és ebbe mártogatok bele

kb 20-25 dkg babapiskótát (az edény méretétől függ, hogy mennyi kell). Ezután már csak szépen belerétegezem a hozzávalókat egy tálba, majd néhány órára, de leginkább egy éjszakára hűtőszekrénybe teszem. Citromkarikákkal, citromfűvel díszíthetjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr552867537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piszt-ráng 2011.05.03. 01:01:47

Francia vagy nagy csülökből készült A pörkölt.Mindkettő csodás az első .szaftossabb
süti beállítások módosítása