Kénytelen vagyok új rovatot nyitni. A férjem és az anyukám művein kívül ezután a lányom alkotásait is be kell mutatnom :) Az utóbbi időben egyre inkább érdeklődik a konyhai dolgok iránt, nemrégiben tevékenyen kivette már a részét egy fekete erdei muffin és egy apacsinta elkészítésében is, de ez az első olyan étel, amit teljesen egyedül készített el. Olyannyira egyedül, hogy otthon sem voltam, amikor csinálta és telefonon is csak kétszer hívott közben :) Szerencsére volt annyi esze, hogy sütés-főzést nem igénylő dolgot választott erre az alkalomra...

Pontos arányokat nem tudok írni és ebben az esetben talán nem is kell.

50 dkg darált kekszet összegyúrt

10 dkg puha vajjal,

1 adag feketekávéval (1,4 dl németes hosszú típusú),

porcukorral,

kakaóporral,

2-3 evőkanél lekvárral és annyi

tejjel, hogy jól formázható massza legyen. Ebből aztán nagyobbacska golyókat formált és kész. Bár külleme nem volt feltétlenül bizalomgerjesztő (jót tett volna neki egy kis hempergetés kókuszba vagy kakaó porba), de nagyon finom lett. Így tovább kislány!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr292888200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása