A címnek jelentősége van. Megsütöttem a tonhalat. A tengerek marhahúsát. De kezdem az elején. Újra nekibuzdultam, szeretném megint tartani, hogy hetente (de legalább kéthetente) együnk halat. Igyekszem változatosá tenni a dolgot, hogy ne a harcsapaprikás (no, nem mintha az nem lenne jó!) és rántott hekk legyen felváltva (halászlét még mindig nem főzök...), ahogyan az a magyarok halevési szokásait jellemzi. Már akik esznek egyáltalán halat... Nem akarok itt most hosszú eszmefuttatásokat levezetni omega 3 és 6 zsírsavakról (lásd pl itt ), de érdemes lenne gyakrabban tengeri halakat ennünk, mert egészségesek és finomak. Ennek jegyében kezdtem el különféle tengeri halakat venni: tőkehalat, lazacot, vajhalat és most tonhalat is. Ezúttal fagyasztva, de állítólag ennek a típusnak nem is árt annyira. Ami igazán árt neki, az a túlsütés. Igazi malalackarajos cikk erről itt. Szóval igyekeztem nem túlsütni. Íme.
Szóval ezt így kellene enni. És én neki is láttam, de egyszerűen hideg volt a belseje, ami zavart, így aztán visszatettem még a serpenyőbe. Sikerült is azt az állapotot elérnem, amikor középen még piros a hús, de már mégsem hideg. Ez kb oldalanként 3 percet jelent összesen, de nyilván függ a szelet vastagságától és eredeti hőmérsékletétől. Viszont ezt már nem fényképeztem le (amit most már nagyon sajnálok), mert győzött az éhség. Kölköknek is ízlett, jobban, mint a lazac - fene a kifinomult ízlésüket :)
Egyébként
vaj és olaj keverékén sütöttem,
só, bors, citromlé ízesítéssel, erre a halra tényleg kár más...
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Lacusru 2011.10.03. 22:31:27
piszt-ráng 2011.10.04. 03:28:02
eszterlánc21 · http://eszterlancfoz.blog.hu 2011.10.04. 08:20:46
Egyébként ettem már kétszer tonhalat ez előtt, egyszer Horvátországban, egyszer Franciaországan, mindkét helyen meg volt sütve...
az igazi medwe · http://medwe.blog.hu 2011.10.04. 17:06:00
magam is gyakran csinálom így és grat!
aki úgy gondolja, hogy pálcát törhet mások étkezési szokásai, netán kísérletei fölött, annak gyanús, hogy önértékelési gondjai vannak, dea szereptévesztése biztos!