Férjemnek végre volt egy kis szusszanásnyi ideje, ennek örömére aztán gyorsan be is vetette magát a konyhába. És amikor előkerült, csak pislogtunk. Hamburger! Frissen sült házi zsömlében marhahús pogácsákkal. Esküszöm, még most is csorog a nyálam, ha csak rágondolok... És hogy a hamburger egészségtelen lenne? A gyorséttermi talán. De ez biztosan nem. Semmi adalék (na jó, a mustár, ketchup bolti volt...), semmi túlsózás, sovány színhús, zöldségek. Nagyon-nagyon finom volt!
A hamburgerzsömléket (6 db-ot)
kb 60 dkg lisztből készítette,
1 tojással,
némi vajjal és tejföllel,
tejjel és természetesen némi
sóval és cukorral, valamint
2.5 dkg élesztővel.
A húspogácsákhoz a
darált marhahúst sóval, borssal, mustárral, korianderrel, hagymával és fokhagymával ízesítette.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.