A tavalyi év egyik nagy kedvence volt, így bérelt helye lett az idei kollekcióban is. És bár már megjelent a recept tavaly és pár napja a gyűjteményes posztban is, most mégis újra közzé teszem. Ennek pedig az az oka, hogy bár idén némileg változott a recept, a végkövetkeztetésem az, hogy nem lehet elrontani, bármilyen arányokkal és összetevőkkel isteni finom.
0.5 kg gyümölcsös, cukrozatlan müzlit (30% gyümölcstartalmút) összegyúrtam
10 dkg aszalt vörös áfonyával,
5 dkg vegyes kandírozott citrusfélével,
17.5 15 dkg puha margarinnal vajjal,
2 tojással + 1 fehérjével,
5 dkg nádcukorral (és/vagy mézzel). A lágy masszát kicsit a hűtőbe tettem dermedni, majd kanálnyi darabokat kivéve belőle, a sütőparírral bélelt tepsibe, kis kekszeket formáztam pogácsa szaggató segítségével csinos kis tallérokat formázok, az új bevonatos tepsimnél sütőpapírra nincs szükség. 200 fokon kb 10 percig sütöttem, majd rácson hűtöttem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.