Annyit hallottam már az utóbbi 1-2 évben a medvehagymáról, de csak most először sikerült hozzájutnom. Most azonban mindjárt fél kilót vettem a piacon - 400 forintért... Úgyhogy már látom a következő napok menüjét: medvehagyma medvehagymával. Kezdtem persze a levessel, bízva…
Egy továbbfejlesztett változat. Ami persze már nem autentikus, bár a csemege uborka, mint olyan, talán mégsem áll olyan távol az orosz konyhától. Ezzel a lehetőséggel már a múltkor is eljátszottam gondolatban, de először meg akartam csinálni "rendesen". Szóval ezúttal…
Egy "mű" édesség a gyorsaság jegyében (hamár az almás süti oly gyorsan elfogyott...) No meg a kamra és fagyasztókitakarítás jegyében. Igazi recept ehhez sem jár: a készen vásárolt mézes kosárkákat vaníliás pudinggal töltöttem meg és mondanám, hogy megraktam őket…
Az örökös mit főzzek kérdésre ezúttal a férjem válaszolt, én pedig a homlokomra csaptam, hogyhogy ez nekem eddig nem jutott eszembe... Gomba és hús "magyarosan" jöhet bármikor. Az erdei gombáknak éppen nem lévén szezonja, a szokásos "csaláshoz" folyamodtam,…
Tudom, vérciki (mert korszerűtlen, egészségtelen, "álmagyaros"), de Horváth Ilona szakácskönyvét lapozgatva jutott eszembe, hogy régen főztem már vadas marhát. Olyan módon pedig ahogy itt le volt írva, még sohasem. Úgy döntöttem, kipróbálom ezt az ecetes, hagymás,…
Az almás sütiket sem bírom kétszer egyformán csinálni... Ez most különösen jó lett, a tészta a belereszelt almától szaftos, puha, a tetején a mandula ropogós. A legbiztosabb mérce pedig az, hogy villámgyorsan fogyott el.Most vettem észre, hogy a receptből kifelejtettem a…