A receptet a Nők Lapja Konyha októberi számában találtam (Francsics Annamáriától) és azonnal bekarikáztam (legalábbis virtuálisan), hogy ezt elkészítem a családnak. A leírás a Fesztiválozzunk otthon! gyűjteményben szerepelt, de be kell valljam, én még nem találkoztam ezzel az…
A mángoldos rakott krumplihoz csak a sötétzöld leveleket használtam fel, itt voltak tehát még a fehér levélnyelek. Alapvetően a szárzellerhez és a rebarbarához hasonlít a kinézete, az íze pedig a spenóthoz. Egy új zöldségféle pedig hogyan is végezhetné másképp a konyhámban…
Főzzünk abból, ami van itthon! És mi volt itthon? Elsózott sült kolbász az x. szomszédból és mángold egy kedves ismerőstől. A kolbász önmagában sajnos szinte ehetetlenül sós volt, ha nem akartam kidobni, akkor ki kellett találnom valamit. Arra gondoltam, ha összerakom még…
Marha(borjú)lábszár olaszosan (osso buco)
Címkék: bor szárzeller hámozott paradicsom velő olaszos marha hús
2011.10.12. 09:00
Még soha, sehol sem ettem ilyet, mégis évek óta készülök megfőzni. Megfelelő alapanyag híján azonban eddig csak a sertéscsülkös verzióig jutottam, ami persze nem volt rossz (sőt!), csak éppen nem az igazi. Aztán egyik este a Sparban elkerekedett szemekkel néztem a…
Nekem a torma valamiért tavaszi étel. Valószínűleg a húsvéti főtt sonka miatt. Valójában persze inkább ősszel "érik" ez a gyökérféle, most lehet nagyobb tételben kapni a piacon. Vettem hát én is, már eleve levesnek szánva a dolgot, mert eszembe jutott, hogy ott van…