A mángoldos rakott krumplihoz csak a sötétzöld leveleket használtam fel, itt voltak tehát még a fehér levélnyelek. Alapvetően a szárzellerhez és a rebarbarához hasonlít a kinézete, az íze pedig a spenóthoz. Egy új zöldségféle pedig hogyan is végezhetné másképp a konyhámban - mint krémlevesként... Mivel eléggé körmömre égett az ebédkészítés, ezért nem sokat vacakoltam a levessel, durr bele minden és ha már spenótos az íz, akkor nálam szerecsendió a fűszere.
A kb 0.5 kg mángold levélnyeleteket feldaraboltam és egyszerűen megfőztem a levelek blansírozó vizében. Dobtam hozzá
1 kisebb főtt krumplit, ami kimaradt a rakott krumpliból,
2 natúr kockasajtot,
1 dl tejfölt, ízesítettem
sóval, borssal, szerecsendióval, majd leturmixoltam. Tényleg, kifejezetten spenótos volt az íze és vicces, hogy ehhez nem zöld, hanem fehér...
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.