csehes-szlovákos sertéssült
Címkék: alma hagyma köménymag sertés hús csehes/szlovákos
2011.03.04. 08:30
Sokat gondolkodtam már azon is, hogy hogyan nevezzem el ezt az ételt. A szlovákiai síelés megint meghozta a kedvemet a szlovák ételekhez. És mivel hoztunk haza knédlit, gyorsan ki kellett találnom valamit. Gyors nézelődés a neten, kis keveredés a cseh és a szlovák konyha körül,…
Ez az alaplé dolog is már régóta izgat engem, de eddig valahogy túl macerásnak éreztem, a fagyasztóban pedig úgysincs sosem helyem... De most megszállt az ihlet és nekiduráltam magam. Sertés karaj és tarja csontot (kb 1 kg) kezdtem el főzni hideg vízben. Mikor feljött a habja, azt…
Pár éve láttam egy főzős műsorban, hogy nyers krumplival csinálta valaki a rakott krumplit és én azóta próbálkozom minden siker nélkül... De, igazán nagyszerű, hogy van ez a blog, úgyhogy most szépen ideírom magamnak, hogy legközelebb vagy megfőzöm azt a nyomorult krumplit…