A sütemény elkészítéséhez szükséges formákat még jó pár évvel ezelőtt kaptam anyósomtól. Akkoriban többször is használtam, rendszeresen sütöttem vele óvodai bulikra és mindig nagy sikert arattam vele. Azt viszont nem tudom, ennyi idő elteltével hogy jutott eszébe a lányomnak, hogy ilyet szeretne. Mindenestre előhalásztuk a formákat, a hozzátartozó receptekkel együtt és nekiláttunk. És hittünk a leírásnak, miszerint a megadott egy adagnyi mennyiség két tepsire elegendő. Hát nem. Ehhez bizony 3 vagy 4 kellett volna, mert annyira sok lett bele a tészta, hogy az a formákkal mit sem törődve folyt erre-arra és magasodott kúposra... A lányom azért néhányat kidíszítgetett, megtöltött, végül is finomak lettek, annak ellenére, hogy a kinézetük inkább lett muffinszerű, mint fánkos.

A hozzávalókat jó amerikai szokás szerint minden  hókusz-pókusz nélkül egyszerűen összekeverjük, a fánk formákba töltjük, de tényleg csak félig töltsük meg, mert ha kidagadnak (mint jelen esetben), akkor nem csak a szép lyukas formájukat veszítik el, de a kiszedésük sem lesz egyszerű. Tehát a tészta:

30 dkg liszt (2 cup),

1 csomag sütőpor (2 tablespoon)

egy nagy csipet só (1/2 teaspoon)

20 dkg cukor (1 cup)

2.5 dl tej (1 cup)

5 ml vanília kivonat (1 teaspoon)

15 ml olaj (1 tablespoon)

2 tojás.

A töltelék lehet lekvár, vagy puding, a máz pedig akár készen kapható cukormáz, ennek híján étkezési keményítővel kevert porcukor pici vízzel, esetleg szörppel keverve.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr343549141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása