Menü 2012 6. hét

Címkék: menü

2012.02.17. 08:25

A hetet síeléssel töltöttük Donovalyban, így az ebédeinket a síbüfékben költöttük el. A gyerekek a szokásos rántott sajtozás mellett maradtak, egy-egy hotdoggal, sült kolbásszal kiegészítve, mi a férjemmel pedig többnyire leveseztünk: káposztaleves, bableves, húsleves és az idei szezon sztárja, a fokhagyma leves. Ez utóbbi reprodukálására erősen készülök! Részemről persze kihagyhatatlan volt a gőzgombóc is (szilvalekvárral töltve, olvasztott vajjal, vagy vanília sodóval leöntve, mákkal megszórva) és ezúttal a gyerekeket is sikerült rávenni, hogy megkóstolják. És mivel ízlett, ez is az elkészítendők listájára került.

Esténként a férjem vállalta a főzőcskézést. Készült tepsis hús, miközben egy jót társasoztunk, az esti síelésból pizzával várt minket, főzött paprikás csirkét és sült csirkecomb is. Utolsó este aztán a szokásos éttermi vacsorára került sor a "Kolibában". A gyerekek serpenyőben tálalt, gombás szószos szűzpecsenyét választottak, míg mi ezúttal a bryndzától elszakadva káposztás ételeket rendeltünk. Egyikünké sem volt túl jó választás. A férjem egyszerű, nyers savanyúkáposztával összekevert "sztrapacskát" kapott, én pedig füstölt hússal töltött "raviolikat" párolt savanyú káposztával és persze mindkettőnkén volt bőségesen szalonnapörc. Akár jók is lehettek volna, de nem voltak azok...

Vasárnap aztán a fiam névnapi ebédje a következő képpen alakult:

pogácsa anyósomtól

gombaleves tőlem

töltött káposzta a férjemtől (recept később)

mézes krémes anyukámtól

vaníliás kiflik keresztanyámtól

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr294118947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása