Brokkoli krémleves kéksajttal és pirított mandulával
Címkék: leves brokkoli kéksajt
2012.02.24. 08:30
Néha nem bírok magammal és a gyerekek rosszalló pillantásaival mit sem törődve, kalandorkodom a konyhában. Mint például most. Az előző estékről a hűtőben felejtődött egy kis kéksajtos kence, amit hirtelen felindulásból a brokkoli levesbe kevertem. És jó lett! Ha valaki szereti a sört, az érett sajtokat, a kapribogyót, akkor ez a leves is bejövős lesz. A pirított mandula édessége pedig remekül egészítette ki a többi hozzávaló kesernyéjét. Ja, amúgy a gyerkek is megették végül. Lehet, hogy már sört is isznak?? :D
50 dkg brokkolit rózsáira szedtem, megmostam, a szárakat meghámoztam, daraboltam, majd megfőztem. Jobb esetben csirke alaplét használtam volna, de most csak egy kis zöldségleves kocka volt kéznél. Turmixolás közben adtam hozzá a
kéksajtos kencét (kéksajt, krémsajt, kapribogyó), valamint
kevés liszttel elkevert tejszínt. Levesbetétként szárazon pirított mandulát kínáltam hozzá (de a gyerekek maradtak a jól bevált reszelt sajtnál és levesbogyónál)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.