Nagyon régen nem főztem már ilyet. Az oka egyszerű: nem ízlett a családnak. Ami számomra teljességgel érthetetlen volt már akkor is, hiszen a paprikás csirkét mindenki  imádja, gombát szintén, az a kis plusz zöldség pedig csak nem jelenthet akkora akadályt. De jelentett. Eddig. Pontosabban a fiamnak most is jelent, számára pár szem zöldborsó is ehetetlenné tesz bármely ételt. Ez van.

A tágabb családnak azonban ízlett, pontosan a friss borsó, zöldségek, petrezselyem adják hozzá azt a többletet, amitől nagyon is szerethető lesz ez az étel.

0.5 kg csirelmellet felkockáztam, kis időre

kevés worchestershire szószban pácoltam - tényleg csak kevésbe, ne nyomjon el minden más ízt, csak a pikantéria kedvéért kell egy pici, de akár el is maradhat - majd

kevés forró olajon kisebb adagokban átpirítottam. Pácolás és sütés közben megtisztítottam és feldaraboltam a zöldségeket:

10-15 dkg gombát, ugyanennyi

zöldborsót (kifejtve ennyi),

sárgarépát és petrezselyem gyökeret. A hús után ezeket is átpirítottam a serpenyőben, majd a húst visszatéve együtt készre pároltam őket. Közben ízesítettem

sóval, borssal, pirospaprikával, petrezselyemzölddel, pici fokhagymával. Végül

kevés liszttel elkevert tejfölt adtam hozzá. Nokedlivel kínáltam.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr314565964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása