Furcsa ízlése van a gyerekeimnek. Fogjuk rá, hogy a fiam szimplán válogatós, a lányom inkább érdekesen... Mindkettőjük nagy kedvence azonban a tatárbifsztek, Igen, a nyers marhahús, nyers tojással... Mondom, hogy furák a kölkök... Ahányszor étterembe megyünk, annyiszor hangzik el a kérdés: ehetünk tatárbifszeket? Néha igen, néha nem, attól függ, hol és mikor. Most pedig, amikor megkérdeztem a lányomat, hogy mit kér az immár harmadik körös születésnapi vacsorájára ("gyerekzsúr" és nagycsaládi ünneplés után, csak így négyesben, akkor, amikor valóban van), a válasz ez volt. OK. A születésnap, az mégiscsak születésnap. Sikerült bélszínt szereznem, darálót anyósomtól (az enyém éppen kimúlt...), úgyhogy semmi sem állíthatott meg. Legalábbis a tervek szerint... A daráló kése azonban annyira életlen volt, hogy jaj. Le sem írom, mi történt... A lényeg az, hogy végül a késes aprítómat vettem elő és nem is bántam meg. Mindenkinek tetszett a szokásosnál kissé krémesebb állag. Ami pedig a fűszerezést illeti: tipikusan ahány ház annyi szokás, no meg milyen lábbal kel az ember éppen...

tatárbifsztek.JPG

Az enyém most így készült:

60 dkg bélszín, alaposan megtisztítva, ledarálva

1 hagyma, apróra vágva

1 gerezd fokhagyma lereszelve, ezekkel még egyszer átdarálva. Aztán

3 tojás sárgája,

4 mk só

3 mk pirospaprika,

1 mk bors

2 evőkanál mustár,

1 evőkanál ketchup,

1 evőkanál worchestershire szósz,

1 tk szardella paszta,

némi majoránna

pár csepp tabasco szósz,

1-2 evőkanál puha vaj,

2-3 cl konyak, vagy törköly pálinka. Alaposan összedolgozzuk a masszát és pár órára hűtőbe tesszük. Vajas pirítóssal, friss zöldségekkel (lila hagyma elengedhetetlen hozzávaló!) isteni előétel, vagy komplett vacsora. Bár mindannyian jó étvágyúak vagyunk, ez a mennyiség kifogott rajtunk, kb a fele, esetleg 2/3-a elég lett volna. De nem volt ám háborgás miatta másnap este sem :) A következő délben pedig a fiam kapott belőle hamburgert. Mit mondjak, annak ellenére, hogy a zsömle "gyári" volt, nem volt rossz...  (Egyébként tzatziki van még benne)

hamburger tatárból.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr44614393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása