Epeműtét ide, vagy oda, a paprika továbbra is tiltólistás nálam. Oly régóta így van ez, hogy már nem is szeretem a paprikát, nem is hiányzik. Többnyire. Mert néha azért megkívánom. Ilyenkor aztán gondosan megsütöm, meghámozom őket és eszem napokig, mert ebben a formában nem okoz gondot. Ezúttal tésztára került, könnyű ebédként. Hozzá egy kis bazsalikom az ültetvényről :) A sajt szabadon választott, jelen esetben gorgonzola, de lehetne feta is, mozzarella is, ami éppen van otthon.
4 nagy kápia paprikát (többet persze, de ehhez az ételhez csak ennyit használtam fel) megsütöttem, meghámoztam, majd csíkokra vágtam. Közben
2 gerezd fokhagymát lereszeltem,
olíva olajon kissé megpirítottam, hozzáadtam a paprikákat,
sóztam, borsoztam, hozzájuk olvasztottam
2 kocka csípőspaprikás sajtot, végül beledobtam
néhány bazsalikom levelet. Hozzászedtem
25 dkg előzőleg megfőzött tésztát némi lével együtt, picit összemelegítettem majd frissen tálaltam. Ízlésünk és hűtőnk tartalma szerint feta, vagy gorgonzola kockákat tehetünk a tetejére.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.