Sőt, szinte már quiche, hiszen a tészta alap akár erre is feljogosítana, de inkább hagyjuk ezt, semmi kedvem ezen vitatkozni senkivel. És hogy miért négyféle feltéttel? Nagyon egyszerű. Eleve a sokféle, de önmagában kevés maradék felhasználására született a pite ötlete. No meg azért, mert kissé koránra kellett az ebédet időzítenem és valahogy nem akaródzott 11-re "normális" ebédet főznöm... A lányom persze, aki a szokott időben érkezett, szóvá is tette a dolgot. Azt mondta, jó hogy itthon voltam, mert magától sose jött volna rá, hogy ez az ebéd :) Mindenesetre hidegen is jó volt ám a maradék, este, egy pohár bor kíséretében.
A tészta alap receptje ITT található. Ami pedig a feltéteket illeti:
1. gyömbérrel pácolt sült csirkemell, a hozzákészült mártás maradékára szeletelve (ez a recept vajon, hogy kerülte el eddig a blogot?? ),
2. bolognai szósz,
3. tejfölös alapon juhtúró és bacon,
4. hagymás krumpli: hagymát karamellizálódásig sütünk, majd összekeverjük a maradék krumplipürével, némi tejföllel, reszelt sajttal, sóval, borssal.
A pitét 180 fokon kb fél óráig sütjük, míg a tészta széle színesedni nem kezd. (Én egy kicsit túlsütöttem és kiszáradt, nem árt figyelni erre az esetre)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.