Pite négyféle feltéttel

2012.09.25. 08:30

Sőt, szinte már quiche, hiszen a tészta alap akár erre is feljogosítana, de inkább hagyjuk ezt, semmi kedvem ezen vitatkozni senkivel. És hogy miért négyféle feltéttel? Nagyon egyszerű. Eleve a sokféle, de önmagában kevés maradék felhasználására született a pite ötlete. No meg azért, mert kissé koránra kellett az ebédet időzítenem és valahogy nem akaródzott 11-re "normális" ebédet főznöm... A lányom persze, aki a szokott időben érkezett, szóvá is tette a dolgot. Azt mondta, jó hogy itthon voltam, mert magától sose jött volna rá, hogy ez az ebéd :) Mindenesetre hidegen is jó volt ám a maradék, este, egy pohár bor kíséretében.

pite négyféle feltéttel.JPG

A tészta alap receptje ITT található. Ami pedig a feltéteket illeti:

1. gyömbérrel pácolt sült csirkemell, a hozzákészült mártás maradékára szeletelve (ez a recept vajon, hogy kerülte el eddig a blogot?? ),

2. bolognai szósz,

3. tejfölös alapon juhtúró és bacon,

4. hagymás krumpli: hagymát karamellizálódásig sütünk, majd összekeverjük a maradék krumplipürével, némi tejföllel, reszelt sajttal, sóval, borssal.

A pitét 180 fokon kb fél óráig sütjük, míg a tészta széle színesedni nem kezd. (Én egy kicsit túlsütöttem és kiszáradt, nem árt figyelni erre az esetre)

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr764796103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása