Szedres tiramisu

Címkék: édesség szeder mascarpone

2013.01.07. 08:30

Immár sokadik tiramisu variációm. Tényleg nem tudom, mennyiben nevezhető ez még mindig tiramisunak, de talán nem is ez a lényeg. Van benne mascarpone és babapiskóta, rétegezve van, legyen elég ennyi! Ezúttal a fagyasztott szederpüré volt a kiindulási pont (majd egyszer talán azt is elmesélem, miért eszünk két hete mindenfélét a fagyasztóból, még karácsonykor és szilveszterkor is... ), valamint némi maradék olvasztott fehér csoki. (Hú, tényleg, a bonbonozást még nem is említettem!) Szóval, igazából ez is a többi gyümölcsös tiramisu mintájára ment, azzal a különbséggel, hogy ebből ki maradt a tojás, a helyére került  be a csoki, amitől teltebb lett a mascarpone íze és megdermedve tömörebbé tette a gyümölcstől fellazult krémet. 

szedres tiramisu.JPG

50 dkg mascarponet kikevertem 

10 dkg olvasztott fehér csokoládéval és

kb 20-25 dkg szederpürével (házilag fagyasztott szeder leturmixolva, átpasszírozva, így nincsenek benne magok. Ennek hiányában természetesen bármilyen friss vagy fagyasztott bogyós gyümölcs is használható.) Kóstolás után nekem nem volt elég édes, így szórtam még bele

egy kis cukrot - ez egyéni ízlés szerinti mennyiségben adagolható. Ezután már csak a rétegzés következett. 

Málnaszörpbe mártogatott 

babapiskóta, valamint a fenti krém felváltva, a tetejét pedig jó bőven megszórtam 

kakaóporral. Néhány óra múlva fogyasztható, de másnap a legjobb.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr244988016

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.01.07. 09:26:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemeth gyorgy 2013.01.09. 21:47:58

Tnx! A szedres tiramisu és a csokis keksz rúd (keksz szalámi)tetszett meg első közelítésben, megpróbálom elkészíteni ezeket. Az édességekben eddig ritkábban csalódtam, az eddigi új (számomra ismeretlen) receptötletek kipróbálásakor.
süti beállítások módosítása