Immár sokadik tiramisu variációm. Tényleg nem tudom, mennyiben nevezhető ez még mindig tiramisunak, de talán nem is ez a lényeg. Van benne mascarpone és babapiskóta, rétegezve van, legyen elég ennyi! Ezúttal a fagyasztott szederpüré volt a kiindulási pont (majd egyszer talán azt is elmesélem, miért eszünk két hete mindenfélét a fagyasztóból, még karácsonykor és szilveszterkor is... ), valamint némi maradék olvasztott fehér csoki. (Hú, tényleg, a bonbonozást még nem is említettem!) Szóval, igazából ez is a többi gyümölcsös tiramisu mintájára ment, azzal a különbséggel, hogy ebből ki maradt a tojás, a helyére került be a csoki, amitől teltebb lett a mascarpone íze és megdermedve tömörebbé tette a gyümölcstől fellazult krémet.
50 dkg mascarponet kikevertem
10 dkg olvasztott fehér csokoládéval és
kb 20-25 dkg szederpürével (házilag fagyasztott szeder leturmixolva, átpasszírozva, így nincsenek benne magok. Ennek hiányában természetesen bármilyen friss vagy fagyasztott bogyós gyümölcs is használható.) Kóstolás után nekem nem volt elég édes, így szórtam még bele
egy kis cukrot - ez egyéni ízlés szerinti mennyiségben adagolható. Ezután már csak a rétegzés következett.
Málnaszörpbe mártogatott
babapiskóta, valamint a fenti krém felváltva, a tetejét pedig jó bőven megszórtam
kakaóporral. Néhány óra múlva fogyasztható, de másnap a legjobb.
A bejegyzés trackback címe:
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: Mandiner blogajánló 2013.01.07. 09:26:02
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
nemeth gyorgy 2013.01.09. 21:47:58
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal