A lányom sütötte meg ezt a süteményt pár héttel ezelőtt a barátnőjével és annyira ízlett a kóstoló, amit hozott, hogy a következő héten én is megpróbáltam. Ez volt egyben az első sütemény, amit megpróbáltam finomított fehér cukor nélkül elkészíteni. Akkor még bátortalan voltam egy kicsit, így a negyed résznyi csak került bele, de így utólag már látom, hogy felesleges volt. A barna nádcukor, méz, nyírfacukor hármassal észrevétlenül lehet lecserélni a sima cukrot, sőt igazából a nádcukor és a méz íze kifejezetten jót tud tenni az édességeknek.
Először elkészítettem a kakaós linzertésztát, ennek ugyanis pihennie, hűlnie kell.
30 dkg lisztet és
2 evőkanál kakaót
20 dkg vajjal a késes aprítóval összedolgoztam, majd hozzáadtam
10 dkg cukrot ( 5 dkg barna nád, 5 dkg nyírfa),
1 tojás sárgáját,
1 csipet sót,
mokkáskanál sütőport, majd
1 evőkanál tejföl segítségével gyors mozdulatokkal összegyúrtam. Minimum fél óra pihenőre van szüksége a hűtőszekrényben. Közben elkészítettem a tölteléket.
0.5 kg túrót
1 tojás sárgájával,
10 dkg cukorral (helyette 5-5 dkg mézzel és nyírfacukorral),
reszelt citromhéjjal és
1 evőkanál étkezési keményítővel villával alaposan összetörtem, majd
2 tojás fehérjét habbá vertem és óvatosan a túrós krémhez forgattam. Elővettem a tészta felét és egy 20x30-as kis tepsi aljába nyújtottam (oldal nem kell). Rákentem a krémet, majd elővettem a tészta másik felét és ráreszeltem. 180 fokos előmelegített sütőben kb 30 percig sütöttem
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.