Áfonyás muffin

Címkék: muffin sütemény áfonya

2013.08.07. 13:30

Gyerekkoromban még legfeljebb csak egy-egy szlovák, lengyel, vagy erdélyi nyaralásnál találkozhattam áfonyával, manapság azonban már a sarki zöldségesnél is van. És milyen jó, hogy így van! Mert az áfonya finom és egészséges. Ez a süti egy nagy klasszikus, legalábbis az amerikából érkezett muffinok között. A tésztája ugyanakkor nem az eredeti liszt, cukor, tej, vaj, tojás kombináció, hanem tejszínnel készült, szerintem nagyon jó lett. Amiben pedig a muffin verhetetlen: kigondolástól számított 40 perc múlva ehető...

áfonyás muffin.JPG

15 dkg puha vajat kikeverünk

15 dkg cukorral (Xilit/eritritol), majd

1 tojással, aztán

2 dl tejszínnel is. Ízesítjük

vaníliával, citromhéjjal, majd egy kanállal hozzá keverünk

25 dkg lisztet, amiben előzőleg elkevertünk

3 teáskanál sütőport (3/4 csomag 9 gr). Ekkor jöhet bele a 

20-25 dkg friss áfonya (vagy a fagyasztott). Hőlégkeveréses sütőben 160 (normál sütőben 180) fokon sütjük 20-percig. 5 percig pihentetjük a formában, csak ezután vesszük ki, majd újabb pár perc hűlés után ehetjük is..

(recept Korpádi-Patyi: Muffinok című könyvéből)

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr955444670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása