Ez is a "süssünk a gyerekeknek tízórait" projekt keretében készült. Frissen nagyon jó volt, másnap reggelre azért veszített az élvezeti értékéből, de a nagyüzemi pékségek szintjét még hozta így is. És legalább tudom, hogy mi van és mi nincs benne... A receptet egyébként Andi konyhájában találtam és alkalmaztam változtatás nélkül. Az elkészítés módja pedig a pizzás csigához igen hasonlóan történt mindenben.
3 dkg élesztőt felfuttattam
1 dl langyos tejben, amit
1 kiskanál cukorral édesítettem.
50 dkg lisztet egy tálba szitáltam, hozzáadtam az élesztős tejet,
2 dl tejfölt,
1 tojást,
7.5 dkg vajat,
1.5 dkg sót. A hozzávalókat alaposan összegyúrtam, majd duplájára kelesztettem. Kinyújtottam és a következő tölteléket tettem bele:
2 dl tejföllel megkentem a tésztát
15 dkg apróra vágott sonkával és
15 dkg reszelt sajttal megszórtam, majd feltekertem a tésztát és 1 cm-es szeletekre vágtam.
Szilikon lappal bélelt tepsibe tettem a csigákat (nekem pont 20 db lett) és 180 fokon kb. 20 percig sütöttem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.