Lassan tényleg a végére érek a zöldségeknek krémleves ügyileg, úgyhogy elérkezettnek láttam az időt egy kis újításnak. A zellerből készült leves (bár, mint írtam már, a zöldborsón kívül mindegyiket szó nélkül kanalazzák be), nem feltétlenül a legnagyobb kedvenc, ezért ezzel kezdtem a variálást. Almát, hagymát tettem bele a krumpli helyett és alaposan lepírítottam a zellert egy kis vajban főzés előtt. Az eredmény egy kicsit édeskésebb, de sokkal gazdagabb ízű leves lett. A lányoknak egyértelműen ez a verzió tetszett jobban, a fiúknak a hagyományos. Úgyhogy ezentúl felváltva főzöm :)
kb 0.5 kg zellert felkockáztam és
kb 3 dkg vajon alaposan lepirítottam. A vége felé tettem hozzá
1 közepes fej hagymát és
1 nagy almát is durvára vágva, majd felöntöttem vízzel.
Sóval, borssal, leveskockával ízesítettem, majd mikor megpuhultak a zöldségek, akkor
3 dkg liszttel
0,5 dl tejszínnel és
0.5 dl tejföllel behabartam, pár percig még főztem, majd leturmixoltam.
Pici szerecsendióval ízesítettem még.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.