Nem igazán nyárias étel, de már nagyon el akartam tüntetni a hűtőben aszalódó maradék kolbászdarabokat. Ráadásul a mélyhűtőben is kellett a hely az újabb adag csirkealaplének, így a csülök főzőlének immár távoznia kellett... No, nem mintha ehhez a krumplileveskez kötelező lenne az alaplé, de pont jól jött hozzá. Csak egy kicsit elméreteztem hozzá a rántást... Az íze viszont nagyon is jó lett.
Többféle maradék kolbászt és egy kis darab füstölt sonkát felkarikáztam, szeleteltem és a csülök főzőlében
1 nagy fej hagyma és
1 gerezd fokhagyma társaságában
babérlevéllel ízesítve főzni kezdtem. Valamivel később adtam hozzá
fél kg krumplit felkockázva, majd rántást készítettem hozzá, tejfölöztem és kész. Friss, ropogós kenyérrel nagyon finom volt.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.