Mikre nem képes az ember, ha szabadságon van. Különösen, amikor már nem csak tényszerűen nem kell pénzkererős munkát végeznie, hanem tényleg ráér... Ráér például arra, hogy külön főzzön magának. Na jó, nem teljesen, hiszen a túrógombóc mindenkinek egyforma volt, de aztán a saját adagomat külön folytattam. Úgy, ahogy a címben is szerepel.
Szeletelt mandultát pirítottam serpenyőben, majd egy picit meglapogattam őket, hogy kisebb darabok legyenek. Ebbe forgattam bele aztán a kifőtt gombócokat.
A friss sárgabarack lekvár pedig így készült:
fél dl vizet összeforraltam
1-2 evőkanál nádcukorral (ízlésünktől és a barack édességétől függ) majd löttyintettem bele egy kis
rumot (mivel nálunk jellemzően nem fellelhető a barckpálinka). Ebbe a szirupba tettem bele
5 szem sárgabarackot kimagozva negyedelve. Nem hámoztam meg és így utólag is azt mondom, hogy fölösleges lett volna... Főztem pár percig (kevergetni!), míg a barack kezdett szétesni. Ekkor picit turmixoltam rajta, de nem kell teljesen pépesnek lennie. És ekkkor valamiért úgy éreztem, hogy
korianderrel kell ízesítenem. És igazam volt, azzal kellett :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
okina76 2011.07.15. 18:38:39
hétvégén kipróbáljuk a citromisudat, és a bazsalikomos göngyölt csirkemell is esélyes ... majd beszámolok.
piszt-ráng 2011.07.16. 01:22:40
okina76 2011.07.18. 13:36:25
a bazsalikomos csirkébe tettem egy kis fekete olivabogyót is, az melegen és hidegen is sikert aratott.
A hétre nem tudod esetleg, mit tervezek?
eszterlánc21 · http://eszterlancfoz.blog.hu 2011.07.19. 09:02:06
@piszt-ráng: így is van, nem kell mindig húst enni. de nálunk a kamasz fiam nagyon háborog, ha nem jut elegendő feherjéhez a fejlődő szervezete :)