mozzarella bazsalikommal és paradicsommal
Címkék: saláta paradicsom bazsalikom mozzarella olaszos
2011.05.15. 08:30
Számomra az igazi olasz konyha megtestesítője ez az étel. Nem, nem a trikolor miatt :) Hanem azért, mert az én olvasatomban az olasz konyha egyik fő jellemzője, hogy minden nagyobb hűhó nélkül, egyszerűen a kiváló minőségű, friss alapanyagok felhasználásával készítenek…
Azért a krémleves sem maradhatott el... Bár ebből most egyedül ettem a hiányos létszámú család, ill. a spárgakrémleves maradéka miatt. És ha már így alakult, akkor buggyantott tojással. Annyira jól esett! Úgy látszik egyébként, hogy teljesen "bezöldül" a blogom:…
Írtam már, hogy a férjem nem szereti a spenótot. Én viszont a fejembe vettem, hogy megkedveltetem vele :) Kivételesen azonban nem a krémlevest találtam ehhez a legmegfelelőbb ötletnek, hanem egy bacon szalonnás, sültsajtos salátát. Meleg salátát, mert bár a spenót szép volt és…
Annyit hallottam már az eper és a bazsalikom nagyszerű párosáról, hogy amikor nekiláttam a desszert készítésének, csak az lebegett a szemem előtt, hogy egy életem, egy halálom, ezt én most kipróbálom. És milyen jól tettem! Ez a dolog tényleg működik, aki szereti az epret…
Írtam már erről a gyermekkori kedvenc vasárnapi ebédről a sült húsnál, de most a köretre kerül sor. Anyukám még akkor sem állít be üres kézzel, ha csak az utolsó pillanatban derül ki, hogy jönnek... Ezúttal egy nagy zacskó frissen szedett vadsóska volt az ajándék, amit azon…
A spárga is azok közé az ételek közé tartozik, amelyekkel közel 20 évvel ezelőtt Németországban ismerkedtem meg. Nálunk még mindig nem sokan fogyasztják, ami nem is meglepő, hiszen én sem találtam egy darabot sem belőle a piacon, pedig tudtam mit keresek... Szerencsére nálunk is…