Tavalyelőtt készítettem már egyszer egy kitűnő eperfagyit, de a receptről persze már fogalmam sincs. Így most próba, szerencse alapon készítettem egy másikat, amolyan kiindulási alapnak. Jó lett, szerintem, bár egy házi eperfagyi szinte nem is lehet rossz... de legközelebb azért…
Elszánt küzdelmet folytattunk, de az eper győzött (bár tisztességtelen eszközök bevetésével - a lányom csalánkiütéseit ide sorolom)... Több terem, mint amennyit folyamatosan meg tudunk enni, illetve fel tudok használni a könyhában. Így aztán a lekvárfőzést és a…
Továbbra is nehezen tartunk lépést az epertermésünkkel, így aztán eper kerül mindenbe. Például a tiramisuba is. De nem egyszerűen pár eperszemet akartam beletenni, azt szerettem volna, ha nagyon epres lesz, mégis megmarad a tiramisu volta. Ez lett belőle. Na jó, kibököm: emberek, ez…
Alapvetően nem nagyon szeretem a főzelékeket. Különösen nem szeretem ha bő, fehér lében úszkál pár szem zöldségféle... Éppen ezért én nem is így készítem. Nálam, jelen esetben a borsószemeket, éppcsak körbeveszi egy kis "mártás". Szerintem így jobb és a…
Egy újabb magyaros leves a férj kedvéért, a friss hozzávalók miatt azonban valahogy mégis könnyednek és frissnek tűnt...2.5 dkg mangalica zsíron megpirítottam10 dkg tarhonyát, majd2 szál újhagymát. Megszórtampiros paprikával, majd felöntöttem vízzel.Sóztam, beledobtamegy…
Egy nagy pohár forró, csokoládés ital nem éppen ezekre a meleg, kora nyári napokra való, de hát van az úgy, hogy az ember lánya ilyenkor kívánja meg. Egészen pontosan az én lányom :) Télen még én készítettem el neki a Nők Lapja Konyhájából, de ezúttal már önállósította…