Itt a sütőtök szezon, együnk tököt. Tapasztalataim szerint a sütőtök is egy erősen megosztó étel, lehet érte rajongani és lehet utálni. Viszont csak a legritkább esetben esszük másképpen, mint szeletekben megsütve, önmagában. Így sem rossz persze, sőt!, de ennél azért több lehetőség rejlik benne. Felejtsük el, hogy a sütőtök az egyszerűen bébiétel! Próbáljunk ki néhány új dolgot! Legyünk bátrak, annál is inkább, mert a nem hagyományos módon készült sütőtöknek az íze sem hagyományos. A kedvenc sütink esetében például felismerhetetlen benne, míg a sós változatok esetében hagymával, sajttal, fűszerekkel egészen más megvilágításba kerül az a bizonyos sütőtök íz.
Íme néhány példa tőlem:
Egy leves, ami édeskés és a hozza a megszokott ízt, rajongóknak ajánlom.
Egy másik leves, ami inkább sós, fűszeres:
Egy kenyérre kenhető krém, ami nem csak fűszeres, hanem csípős is:
Pizza, vagy kenyérlángos is készíthető sütőtökös feltéttel (sült hagymával, fetával):
Aztán persze a kitűnő rizottó:
És végül a nagy kedvenc, a sütőtökös, gyömbéres süti:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.