Aszaltszilvás lilakáposzta és fokhagymás, sajtos krumplipüré
Címkék: krumpli köret lila káposzta
2012.12.28. 12:31
Miután eldőlt, hogy idén is lesz halászlé, már csak azt kellett kitalálni, mi legyen a főfogás és a desszert... De ez most kifejezetten gyorsan ment. Tökéletesen egyformán, sőt, szinte egyszerre gondoltuk azt a férjemmel, hogy előre előkészített, pácolt húsokat fogunk hirtelen megsütni, tehát bélszínt, kacsamellet, ill. szűzpecsenyét. Az már az én külön gondolatom volt hozzá, hogy a köret akkor legyen egy picit különlegesebb. Így került sor erre a két pürére, amelyek ízben és látványban is nagyszerűen járultak hozzá az ünnepi asztalhoz.
A lila káposzta püréhez a szokásos módon készült párolt lila káposztát használtam, amelyből ezúttal a fagyasztóból vettem elő egy adagot. Felmelegítés után vörösborba áztatott aszalt szilvát tettem hozzá, majd pürésítettem.
A krumplipüré is a szokásos módon készült, azzal kiegészítve, hogy a krumplihoz 1 nagy gerezd fokhagymát is hozzáfőztem, ill. pürésítettem, a vaj és a tej hozzáadása után pedig reszelt cheddar sajt is került bele.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal