Néha igazán vicces, így utólag, végig gondolni, hogy hogyan is alakul ki a napi menü... A pénteki speciel még előző vasárnap kezdődött, amikor is kissé elméreteztem a húsleveshez való tészta mennyiségét. Jó sok maradt, gondoltam, ebből vargabéles lesz, akárki meglássa.…
Na, ez most nem jött be. Mármint a családnak, nekem nagyon is, egy hétig fogom enni a maradékot... Néha tényleg nem értem, mi történik itt. Ezt a citromos kínai kel levest hús nélkül évek óta főzöm, a férjem nagyon szerette és egy turmixolás után a gyerekek is hajlandóak…
Igazság szerint a 3 nagy szelet bőrös malackarajről elsőre a csehes/szlovákos bő szaftos sertés sült ugrott be. Csak aztán azon morfondíroztam, hogy hogyan fogom ezt knédli nélkül eladni a családnak, mert hogy én olyat nem tudok. Vajon tényleg nem? Miért is ne próbálhatnám meg?…
2012. január 9-15.Hétfő:maradék paprikás csirkecitromos szeleteste: avokádó krémKedd:sárgarépakrémlevesegybensült szűzpecsenye pirított krumplivaleste: saláta szűzpecsenyévelSzerda:sárgarépakrémleves maradékaborjúpörkölt tarhonyávalCsütörtök:maradék borjúpörkölt…
Mint tudjuk, igazi Sacher tortát persze csakis Bécsben a Sacherben... És mint minden titkos recept esetében, így ebben az esetben is a legkülönfélébb változatok keringenek a neten, szakácskönyvekben, családi kockásfüzetekben. Mi kb. 25 évvel ezelőtt találkoztunk az első recepttel…
A férjem születésnapjára készült. Úgy tűnik, kezdek igazán belejönni a bélszín sütésébe, mostanában már mindig jól sikerül. A pácoláson szoktam jobbára módosítani, ezúttal vadasra hangoltam, a mártáshoz használt alkohol pedig vörösbor lett. A karakteres ízvilághoz…