Egy igazi gasztroblogban igazából akkor szerepelhetne ez az ebéd, ha magam töltöttem volna a hurkát és a kolbászt. De ez csak egy családi receptgyűjtemény és ötletbörze, tehát nyugodtan betehetem ezt is. A legjobb persze, ha az ember házi disznótoroshoz jut hozzá, de ez sajnos…
Igen, megtaláltam! A múltkori verzió azén tetszésemet sem nagyon nyerte el, túl édes volt. Aztán mikor a férjem sütött valami kis pizzaféléket sütőtökös feltéttel, akkor már derengett a megoldás. Nem édesnek, hanem sósnak kell lennie. Úgyhogy mikor legutóbb újra…
Ez a leves a szlovákiai síelések nyomán került be a repertoárba (kapustnica). A férjem nagy kedvence, ezúttal én főztem meg neki. Ez sem kényes gyomrúaknak való, hiszen zsíros, füstölt és savanyú, de pont ettől olyan finom annak, aki egyébként szereti ezeket az ízeket. Érdekes…
aszalt paradicsommal töltött karaj
Címkék: bacon mozzarella aszalt paradicsom sertés hús
2011.01.13. 08:30
A karácsonyi menüben nagyon megtetszett most nekem ez a baconbe csomagolt töltött, egybesült hús dolog, ezért úgy gondoltam, ezúttal karajból is kipróbálom, mondjuk paradicsomos-mozzarellás töltelékkel. Az elképzeléssel alapvetően nem is volt semmi hiba, de azt hiszem, kissé…
Ízlések és pofonok, mint tudjuk... De hogy ennyire!? Miközben én az első kóstolásnál beleszerettem ebbe a levesbe, addig a gyerekek bocsánatkérő grimasszal tolták félre. Tudtam persze arról, hogy a zöldborsó nem nagyon csúszik náluk, de abban reménykedtem, hogy krémleves…
Volt még bőven maradékunk az előző napokról, de részben féltem, hogy mégsem lesz elég, másrészt tudtam, hogy a fiamnak nem feltétlenül minden a fogára való, úgyhogy csináltam egy kis kiegészítést. Pulykamellet pácoltam fokhagymával, majd hirtelen ötlettől vezérelve egy kis…